نویسنده:recorditgroup 4,484 بازدید بدون دیدگاه تاریخ انتشار: 13 فوریه 2018

مطلبی کوتاه در رابطه با انواع پارچه

4/5 - (1 امتیاز)

امروزه صنعت چاپ پارچه بسیار رونق یافته و کاربردهای فراوانی دارد. برای کار با پارچه و چاپ روی پارچه بهتر می دانیم ابتدا  مطلبی کوتاه در رابطه با انواع پارچه ارائه می دهیم.

 شناخت انواع پارچه

از انواع پارچه های موجود می توان به پارچه های نخی، پلی استر، ویسکوز، لینن، لاکرا، جیر، چرم طبیعی، چرم مصنوعی، کتان، ابریشم، جین، ریون، نایلون، کرپ، ساتن، حریر، بنگالین، مخمل، لمه، برزنت، ریکو و  مرسریزه  نام برد. در ادامه مطلبی کوتاه در رابطه با انواع پارچه هایی که در بالا نام برده شد، توضیح می دهیم

 پارچه های نخی:

 لباسهای پنبه‌ای در ایران نخی نام  دارند. نخ پنبه‌ای از طریق بافندگی، به  پارچه یا بافته های پنبه ای تبدیل می شود.

 پارچه های پلی استر:

 پلی استر کاملاً مصنوعی است. برای  تولید این فرآورده از ترکیب دی متیل  ترفتالات و منو اتیلن گلیکول و یا اسید  ترفتالیک ( جایگزین ماده اولیه دی متیل  ترفتالات ) در مجاورت کاتالیست های مناسب،  استفاده می شود. پلیمر حاصل از ترکیب این  دو ماده اولیه توسط پمپ از صفحات رشته ساز  عبور داده می شود که تحت تاثیر هوای سرد به  شکل لیف تبدیل می‌شوند.

پارچه نخی

پارچه نخی

پارچه  ویسکوز:

 بر خلاف تصور عمومی الیافی بر پایه‌ی  طبیعی و همچون پنبه و لینن دارای ماهیت  گیاهی(سلولزی) هستند. تنها تفاوتی که می  توان به الیاف ویسکوز (ریون) نسبت به پنبه  و لینن نسبت داد نحوه‌ی ساخت این الیاف است.  الیاف ویسکوز (مانند تولید کاغذ) از خمیر  کردن سلولوز تشکیل می‌شوند.

پارچه ویسکوز

پارچه ویسکوز

 پارچه لینن:

لینن به پارچه‌ی کنفی هم معروف است و  از پارچه های مناسب فصل تابستان محسوب  می‌شود. مرغوب‌تربن نوع این پارچه از ۷۰ درصد  پنبه، ۱۰ درصد پلی استر و ۲۰ درصد ویسکوز  تهیه شده و بدترین نوع آن از ۵۰ درصد پنبه  و ۵۰ درصد پلی استر، بدون ویسکوز است.

پارچه لینن

پارچه های لاکرا یا الاستین:

اسپندکس، لاکرا یا الاستین یک  پارچه‌ی مصنوعی است که به خاصیت کشسانی  فوق‌العاده‌اش شناخته می‌شود که از پلاستیک  طبیعی محکمتر و بادوام‌تر است. از این پارچه  در مواردی استفاده می‌شود که کشسانی، به  خصوص برای راحتی مد نظر است. مانند کاربرد  آن در لباس‌های ورزشی.

پارچه لاکرا

پارچه از جنس جیر:

 از پوست بز و گوساله تهیه می شود که  طی فرایند خاصی و بوسیله وسایل خاصی رخ آن  را پرداخت میکنند و سطح گوشتی را به صورت  مخملی در می آورند که بیشتر به عنوان آستر  در داخل دیگر محصولات استفاده می گردد.

پارچه از جنس جیر

 چرم طبیعی:

 چرم از دباغی پوست حیوانات  مختلف مانند گاو، گوسفند، شترمرغ،  کروکودیل، مار و حتی کوسه! تهیه می شود.

چرم

چرم مصنوعی یا پی وی سی:

 ترکیبی از یک  لایه روکش به نام Skin و یک لایه اسفنج از  جنس  PVC یا PU است  که بر روی پارچه پوشش  داده می شود.

چرم مصنوعی

 پارچه های کتان:

 پارچه ‌ای است که از الیاف ساقه‌ی کتان  ساخته می‌شود. کتان گیاه علفی یکساله‌ و  دارای برگ‌های سبز مات و ساقه‌ی متشکل از  الیاف نرم و بلند است. از این الیاف نخ    کتانی هم به دست می‌آورند. پارچه ی کتان به  عنوان پادشاه پارچه ها شناخته می‌شود. از  کتان برای ساخت لباس و مبلمان منزل استفاده  می‌شود.

پارچه ابریشم:

پارچه های ابریشمی مستحکم ترین  پارچه های دنیا هستند و به علت داشتن  پروتئین، ‌هادی حرارت نبوده و آن را در خود  نگه می‌دارند. غالبا از پارچه های ابریشمی  برای ساخت لوازم منزل و لباس‌های لوکس  استفاده می‌شود.

 جین:

 پارچه ی جین پارچه جناغی بافت ناهموار  پنبه ای است. در بافت این پارچه ها پود از  زیر دو تار یا بیشتر عبور می‌کند.  این  پارچه دارای دوام و استحکام بالا است و یکی  از سبک‌های مد است که در تمام دنیا استفاده  می‌شود.

پارچه از جنس جین

پارچه از جنس جین

 پارچه های ریون:

ماده‌ی اولیه‌ی ریون، سلولز است. سلولز  از لینتر پنبه و یا خمیر چوب درختان مخروطی  مانند سرو و کاج و مشابه آنها به دست  می‌آید. برای تهیه‌ی ماده‌ی اولیه‌ی ریون لازم  است سلولز الیاف کوتاه پنبه یا چوب به دقت  بازیابی گردد. به این ترتیب با انجام یک  سری عملیات شیمیایی در چندین مرحله، سلولز  طبیعی به لیف ریون تبدیل می شود. بنابراین،  ریون جزء الیاف سلولزی بازیافتی محسوب می  شود.

 پارچه نایلون:

 نایلون استحکام خوبی در برابر سایش  و کشش دارد به همین دلیل موارد استعمال  زیادی از جمله جورابهای نایلونی دارد که به  علت قابلیت کششی زیاد در قسمت زانو و مفاصل  کیسه ای نمی شود. فورا خشک می‌شوند ، زیرا  رطوبت کمی به خود جذب می‌کنند.

 کرپ: پارچه کرپ می تواند از جنس هایی چون  ابریشم، پشم و یا پلی استر تهیه شده باشد.  این پارچه با ظاهر توری شکل، معمولا دارای  حالتی مجعد و پیچ خورده می باشد.

 ساتن: در حقیقت ساتن و مخمل روش بافت پارچه  را مشخص می کنند. برای بافتن ساتن ، سطح  پارچه ای که مشاهده می کنید . دارای نخ های  بسیار طویلی است که همگی رو به یک سمت  دارند . این نخ های پود حدوداً ۴/۱ اینچ یا  بیشتر روی سطح قرار می گیرند. و سپس در  پارچه فرو می روند. این روش باعث می شود.    تا پارچه شکل ابریشمی و نرم پیدا کند.

ساتن

ساتن

 پارچه حریر:

پارچه ابریشمی نازک است مانند وال،  تور، فاستونی

پارچه لیوسل:

 لیوسل یک شکل از ریون است که شامل  فیبرهای سلولوزی است که توسط خمیر کاغذ حل  شده تولید می‌شود.

 پارچه بنگالین:

پارچه‌ای آجدار که از ابریشم، پشم  و یا الیاف مصنوعی بافته می‌شود. بنگالین به  نوع بافت پارچه اشاره دارد. نام بنگالین هم  از بنگال گرفته شده که این پارچه برای  اولین بار از آنجا به فرانسه وارد شد.

پارچه مخمل:

نوعی پارچه کرکی است که از ابریشم،  پنبه، کتان یا پشم بافته می‌شود. مخمل به  علت دشواری ساخت و تولید، معمولا جزء    پارچه‌های اشرافی و لوکس محسوب می‌شود؛ گرچه  با پیشرفت فناوری روز، تولید آن  هزینهٔ کمتری پیدا کرده‌است. صفت «مخملی»  اشاره مستقیم به لطافت و نرمی این نوع  پارچه  دارد و منظور از آن «به نرمی مخمل»  است.

مخمل

مخمل

پارچه لمه:

پارچه ای رنگارنگ و براق که از الیاف  رنگی یا نخ‌های براق بافته شده است.

پارچه برزنت:

برزنت یک پارچه مستحکم، منعطف و  ضدآب است که معمولا از پارچه‌هایی مانند  کرباس و یا پلی استر با روکش یوریتان و یا  پلاستیک هایی مانند پلی اتیلین ساخته می‌شود.

برزنت

برزنت

پارچه تریکو:

پارچه تریکوی پودی در جهت عرضی و  طولی قابلیت کشش دارد. امکانات طراحی وسیع.  در تریکوی بافی پودی می توان لباس را با  فرم دلخواه تهیه کرد مانند یقه ،حلقه آستین  و آستین.

تریکو

تریکو

پارچه مرسریزه:

عمل آوری پارچه های مخلوط پنبه،  پلی استر با محلول قلیایی داغ، به منظور  انجام مرسریزه کردن گرم در جزء پنبه و  ابریشم مانند شدن زیر دست پلی استر و بهبود  خواص آن مورد استفاده قرار می گیرد

در این مقاله با انواع پارچه مختصرا آشنا شدید که لازمه کار چاپ روی پارچه  با دستگاه چاپ پارچه می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با متخصصین شرکت رکورد تماس بگیرید.

امتیاز شما به این مقاله
4/5 - (1 امتیاز)
برچسب ها:
مقالات مرتبط

یاور ما در سایت باشید

با ارسال دیدگاه های خود در سایت، جهت بهبود مطالب مارا یاری فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

(ضروری)
(ضروری) (ضروری)

۴۸۳۱۵ - ۰۲۱